YÖK ve TOBB’dan Meslek Yüksekokulları İçin Eğitim İş Birliği Protokolü

YÖK ve TOBB Arasında Meslek Yüksekokulları İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında, meslek yüksekokulları için önemli bir adım atıldı. İmzalanan ‘Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü’ ile 388 meslek yüksekokulu, 367 oda ve borsa ile eşleştirilme kararı alındı.

Protokol kapsamında, yüksekokulların programları sektörün ihtiyaçlarına göre güncellenecek. Ayrıca, iş dünyasında tecrübeli isimler de yüksekokullarda ders verecekler. Bu sayede, yazılım, yapay zeka, siber güvenlik, sağlık teknolojileri gibi alanlarda yeni ön lisans programları da açılacak.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, protokolün meslek yüksekokullarının bulundukları il ve ilçedeki oda ve borsalarla birlikte çalışmasını sağlayacağını belirtti. Aynı zamanda üniversitelerin ve oda-borsaların el ele vererek eğitim konularında ortak adımlar atacaklarını dile getirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar ise, protokolün yükseköğretim ile sektör arasındaki bağı güçlendireceğini ve yeni bir eğitim modelinin ilk adımını oluşturacağını vurguladı. Ayrıca, öğrencilerin iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarını sağlayacaklarını belirtti.

Öğrencilerin iş dünyasında çalışan tecrübeli isimlerden ders alacaklarını ve staj süreçlerinin iş birliği içinde yürütüleceğini vurgulayan Özvar, meslek yüksekokulu öğrencilerinin mezun olmadan önce iş dünyasını tanıma fırsatı bulacaklarını ve mesleki becerilerini geliştirme imkanına sahip olacaklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Related Posts

Kadir Has Üniversitesi, THE Impact Rankings 2025’te Yükselişte…

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik çalışmalarıyla hem ulusal hem küresel ölçekte önemli bir konum elde eden Kadir Has Üniversitesi, adalet, toplumsal cinsiyet eşitliği ve nitelikli eğitim gibi alanlarda da liderliğini pekiştirdi.

Cumhuriyet’in haberinin ardından LGS skandalına MEB’den yeni açıklama: Usule aykırılık kabul edildi, ‘sınav güvenliği’ savunuldu

Cumhuriyet’in gündeme taşıdığı LGS skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav kitapçığının usule aykırı şekilde sınav esnasında dışarı çıkarıldığını ikinci kez doğruladı. Bakanlık, sınav güvenliğinin tehlikeye atılmadığını savunsa da, kamuoyundaki tartışmalar ve velilerin endişeleri devam ediyor.

Yumuktepe Höyüğü’nde Erken Tunç Çağı’na ait yeni bulgulara ulaşıldı

Yumuktepe Höyüğü’nde Erken Tunç Çağı’na ait yeni bulgulara ulaşıldı

MEB akran zorbalığına karşı harekete geçti: Öğretmenlere eğitim verilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), haziran dönemi mesleki çalışma programında akran zorbalığının önlenmesine yönelik tüm öğretmenler için 5 günlük mesleki çalışma programı hazırladı.

Bakan Tekin: ‘Zorluklara rağmen güzel bir yılı geride bıraktık’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte geçen eğitim yılını değerlendirdi. Tekin, öğretmenlerle yaptığı çevrimiçi buluşmada, “Önümüzdeki yıl yapay zekâ ile ilgili yeni adımlar atıyoruz. Önerilerinizi bizimle paylaşın” dedi.

AYT’de müfredat dışı soru!

MEB’in öğrencilere okunmasını tavsiye ettiği, “100 Temel Eser” içinde ve müfredatta yer almayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki ekonomik yolsuzluklar ile bunu ortaya çıkarmaya çalışan gazeteci Mahmut Ersoy’un öldürülmesini konu alan Attila İlhan’ın, “Kurtlar Sofrası” adlı romanından soru soruldu.