Odatv takipte… Yıllar sonra yeni haber geldi… Bu haberler çok konuşuldu…

Eski Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 2015 yılında “Onur Yürüyüşü” katılımcılarına yönelik “Her şeyi göze aldık, direkt yürüyüşü engelleyeceğiz” şeklindeki açıklamaları nedeniyle yargılandığı davada beraat etti. “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçundan” ceza davası açılan Mican, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Mican, geçen yıl da Art İstanbul Feshane’deki “Ortadan Başlamak” isimli sergiye saldırı girişiminde bulunmuştu.

Kürşat Mican’ın 2015 yılındaki Onur Yürüyüşü ile ilgili yargılandığı davadan beraat ettiğini Akit Gazetesi, “Mahkeme ahlaksızlığa geçit vermedi” başlığıyla duyurdu. Akit’e konuşan Mican, “Elhamdülillah yargı, isabetli kararıyla sapkınlara geçit vermedi” dedi.

Eşcinsel yazar Yiğit Karaahmet, “Valla alperenler bizim sabrımızı sınamasın. bu zaman kadar yattığımız ülkücülerin listesini açıklarsak insan içine çıkamazlar” diye yazmıştı.

Alperen Ocakları: LGBT Onur Yürüyüşünü yaptırmayacağızGüncel
Yiğit Karaahmet: Alperenler sabrımızı sınamasın yattıklarımızın ismini açıklarızGüncel
Eşcinsellerin fendi Alperenleri yendiGüncel

CİNSEL İSTİSMAR DAVASI’NDA “AHLAK” DEMEDİ…

Mican, Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında evlendirerek yıllar süren istismara maruz bırakılmasına ilişkin görüldüğü dava öncesinde “Bir alimi, bir hocayı yalnız bırakmayalım” diyerek Gümüşel’le dayanışma çağrısında bulunmuştu. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar ceza istenmişti.

H.K.G. davası sil baştan: 16 Temmuz’a ertelendiGüncel

Kürşat Mican, 2016’daki yürüyüş öncesinde İstiklal Caddesi’nde yürüyeceklerini duyuran LGBTİ’leri tehdit ederek “Olacaklardan biz sorumlu değiliz” açıklaması nedeniyle de yargılanmış ve “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan ceza almıştı.

İŞADAMINI KAÇIRIP İŞKENCEYLE İDRARINI İÇİRDİLER…

Kürşat Mican, 2005 yılında da Bayrampaşa’daki işyerinden silah zoruyla kaçırdıkları Zübeyir Temurtaş’a sekiz gün boyunca korkunç işkenceler yapmak ve ailesinden fidye istemekle suçlanan 12 kişilik çetenin lideri olduğu iddiasıyla yargılanmıştı. İstanbul Asayiş Şube Gasp Büro ekipleri, çete üyelerini 10 gün boyunca takibe alarak Temurtaş’ın rehin tutulduğu evi belirlemiş, ‘Polat’ ve ‘Komiser’ lakaplarını kullanan çete lideri Kürşat Mican’ı fidye almak için geldiği Bahçelievler’de yakalamıştı.

Kaçırılan iş adamı Zübeyir Temurtaş nasıl işkence gördüğünü 2005 yılında Hürriyet’te şöyle anlatmıştı: ‘Beni Zeytinburnu’nda bir bodrum katına kapattılar. Sürekli gelip dövüyorlardı. Üzerimde sigara söndürdüler, kerpetenle kulak mememi ve burnumu sıktılar, saçlarımı önce bıçakla tutam tutam, daha sonra da tamamen tıraş ettiler. Zorla idrarımı içirdiler. Oradan Üsküdar’a, ardından da Fatih’e getirildim. Her şeyden ümidimi kestiğim anda polis tarafından kurtarıldım.’

“SABIKAM YOK…”

2005 yılındaki kaçırma olayıyla ilgili kendini savunan Mican, “Alacak verecek yüzünden ticari bir husumet yaşamıştık. Temcid pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp bu haber gündeme getiriliyor. Bununla alakalı çete kurmaktan bahsediliyor, işkence yapmaktan bahsediliyor. Benim ne çete kurmakdan ne de işkence yapmaktan sabıkam yoktur! Kaldı ki, husumetli olduğumuz kişinin dolandırıcılıktan bir çok sabıkası var” demişti.

2018 yılında Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı görevinden alınan Mican, aynı yıl Yesevi Alperenler Derneği’ni kurdu. 2020’de Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) olağan kongresinde BBP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Mican BBP Genel Başkan Mustafa Destici’ye hakaret ettiği gerekçesiyle de disipline sevk edilmişti. Mican geçen yıl yaptığı açıklamada, “Mustafa Destici beyefendiye karşı ben bir hakarette bulunmadım. Onun içinde mahkemeyi ben kazandım. Bu da bir iftiradır. Ve şu anda hala BBP’nin resmi üyesiyim” demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx