Marathon Ücretsiz Olarak Steam Mağazasına Geldi

Bungie tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen ilk oyun olan Marathon ücretsiz olarak Steam mağazasına geldi. Oyun ilk kez 1994 yılında Apple Macintosh bilgisayarları ve daha sonra Windows için çıkış yapan bir bilim kurgu birinci şahıs nişancı oyunuydu.

Bungie, oyunun çıkışını X hesabından duyurdu. Marathon’un bu sürümü, Bungie’nin 1999 yılında oyunun kaynak kodunu yayınlamasından sonra geliştirilen açık kaynaklı Aleph One motorunu kullanıyor. Oyunun sanat varlıklarının 2005 yılında Bungie tarafından ücretsiz yazılım olarak piyasaya sürüldüğünü de not olarak düşelim.

Aleph One, Steam lansmanı için oyuncuların orijinal veri dosyasıyla Maraton oynamasına olanak tanıyor. Oyuncular, oyunu geniş ekran HUD desteği, 3B filtreleme/perspektif, uzamsal ses ve 60+ FPS enterpolasyon gibi daha modern seçeneklerle de oynayabilecek. Bu sürümde ayrıca kilidini açabileceğiniz 12 Steam başarısı yer alıyor. Steam, Classic Marathon 2 ve Classic Marathon Infinity oyunlarını da yakında sunacağını belirtiyor.

Bungie, Mayıs 2023 yılında Marathon serisinin PC, PS5 ve Xbox Series X|S platformları için bir tür yeniden başlatılmasını yayınlayacağını duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx