Manisa’da Susuz Köy Kalmaması İçin 123 Yeni Sondaj Kuyusu Açıldı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in, il genelinde susuz köy kalmaması için başlattığı sondaj hamlesi kapsamında, kırsal mahallelerde 123 adet yeni sondaj kuyusu açıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Güzel kentimizde halen suyu olmayan köylerimiz, hayatlarını taşıma su ile idare eden yurttaşlarımız var. Gerek sondajlarla gerekse de doğal kaynak sularını taşıyarak köylerimize su götürüyoruz. Şu ana kadar 123 köyümüzde sondaj açma çalışmalarımızı tamamladık. 62 sondajımızın bağlantısını da yaptık. Suyu olmayan 147 köyümüze su ulaştıracağımızı her zaman vurgulamıştım. Sözümüz söz; tek bir köyümüz bile susuz kalmayacak” dedi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı yaşayan ya da taşıma suyla su ihtiyacını karşılayan köylerin sorunlarını çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından, 1 Nisan 2024’ten itibaren sadece köyler için 123 adet yeni sondaj kuyusu açıldı. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle ilçe merkezlerinde azalan su kaynaklarını güçlendirmek için de 46 adet sondaj açma çalışması gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in suyu olmayan 147 köye su ulaştırmak için verdiği söz kısa sürede tamamlanma noktasına geldi.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile de mücadele ediliyor

Başkan Zeyrek, içme suyu sondajlarını sadece köylere değil, ilçe merkezlerine de açtıklarını ifade ederek, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte su kaynaklarında ciddi azalmalar yaşanıyor. Geçtiğimiz yaz buna şahit olduk. Bizim gibi içme suyu barajı olmayan illerde sadece yer altı su kaynakları ile içme suyu temin etmek belirli zorlukları da beraberinde getiriyor. Ancak, bu durum bizim durdurmuyor. İlçe merkezlerinde su sıkıntısı yaşanmaması için de çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şu ana kadar su ihtiyacı olduğu tespit ettiğimiz ilçe merkezlerimizi için 46 adet sondaj kuyusu açtık. Yurttaşlarımız için ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Zeyrek, içme suyuyla tarımsal sulama yapanları uyardı

Başkan Zeyrek, içme suyuyla yapılan tarımsal sulamanın su kaynaklarını tehdit ettiğini belirterek, “Bundan 15-20 yıl önce kazma vurduğumuzda su çıkardı, ama şimdi 250 metrelerden su çıkıyor. Suyumuza sahip çıkmazsak, bugünü kurtarırız ama yarınlara maalesef bırakacak suyumuz kalmaz. Bunu görmezden gelemeyiz. Yurttaşlarımdan istediğim şey şu; içme suyunu tarımsal sulamada kullanmayalım. Vahşi sulamadan vazgeçelim. Su kaynaklarımızı hep birlikte koruyalım” ifadelerini kullandı. – MANİSA

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden korumak için çalışıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Trump, Arap ülkesi müttefikleri için koskoca körfezin adını değiştirecek

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ziyareti sırasında “Basra Körfezi” yerine “Arap Körfezi” adını kullanacaklarını açıklamaya hazırlanıyor. İran’ın sert tepki gösterdiği bu adım, Washington’un Arap müttefikleriyle yakınlaşma hamlesi olarak görülüyor.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…