Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kredi Notu Yükseldi

Konya Büyükşehir Belediyesi, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde hayata geçirdiği başarılı projelerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin uzun vadeli kredi notunu yükseltti. Kuruluş, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını ‘B+’dan ‘BB-‘ye çıkarırken, ulusal uzun vadeli notunu ise ‘AA(tur)’dan ‘AA+(tur)’ya yükseltti. Değerlendirmede görünüm ise durağan olarak belirlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin finansal dayanıklılığına dikkat çeken Fitch’in değerlendirmesinde, gelecekteki yatırım projeleri ve mali disiplinin sürdürülebilirliğinin önemine vurgu yapıldı.

Raporda, borç yönetiminin makul seviyelerde kaldığı vurgulandı

Not artışı, Konya’nın finansal profilinin güçlü kalmaya devam etmesi ve faaliyet dengesinin istikrarlı bir görünüm sunmasıyla ilişkilendiriliyor. Fitch, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geri ödeme kapasitesinin korunduğunu ve borç yönetiminin makul seviyelerde kaldığını belirtirken özellikle faaliyet gelirlerine oranla sağlıklı borçlanma yapısı ve bütçe dengesi, kredi notunun yukarı yönlü revize edilmesinde etkili oldu.

“Not artışı mali yönetimdeki başarımızı yansıtan önemli bir adım”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2 milyon 330 bin nüfusa sahip Konya’nın, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olarak hizmet, sanayi, tarım ve turizm sektörleriyle güçlü bir ekonomik yapıya sahip olduğunu vurguladı. Konya’nın kişi başına düşen 246 bin 190 lira Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) ile ulusal ekonomiye yüzde 2,1 oranında katkı sağladığına dikkat çeken Başkan Altay, “Türkiye genelinde büyükşehir belediyeleri için yapılan değerlendirmelerde Konya, artan finansal kapasitesiyle öne çıkmaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kredi derecelendirme notundaki bu olumlu artışı, büyükşehir belediyesi olarak mali yönetimdeki başarımızı ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimizi yansıtan önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mali yapımızı güçlü tutarak, vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir şehir inşa etme kararlılığımız devam edecek” dedi. – KONYA

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden korumak için çalışıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Trump, Arap ülkesi müttefikleri için koskoca körfezin adını değiştirecek

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ziyareti sırasında “Basra Körfezi” yerine “Arap Körfezi” adını kullanacaklarını açıklamaya hazırlanıyor. İran’ın sert tepki gösterdiği bu adım, Washington’un Arap müttefikleriyle yakınlaşma hamlesi olarak görülüyor.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…