Kölelik düzenine itiraz eden sendikacı tutuklandı

Gaziantep’te işçilerin düşük ücret dayatmasına karşı yaptıkları eylemler Gaziantep Valiliği tarafından yasaklandı. 14 Şubat günü gözaltına alınan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Patronların isteğiyle bir kez daha gözaltına alınıyorum. Sendikada işçilerle toplantı halindeyken gelip sendikanın kapısından gözaltına alınıyorum. Geri geleceğim! Mücadeleye devam” sözlerini sarf etmişti. Daha sonra serbest bırakılan Türkmen, ikinci kez gözaltına alındı.

İKİNCİ KEZ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Türkmen, geçtiğimiz gün yeniden gözaltına alındı. Türkmen’in savcılıkta ifadesi alınmazken doğrudan mahkemeye sevk edilen Türkmen, tutuklandı.

İŞLETME ŞEFİ PARMAK SALLAMIŞTI!

İşçilerin grevi sırasında Canan Tekstil’in işletme şefi Ömer Karaca, işçileri dağıtmak için alana gelmiş ve işçilerin haklarını savunan BİRTEK SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’e parmak sallayarak, “Sen kimsin?” diyerek tepki göstermişti. Türkmen’in “Ben işçilerin temsilcisiyim” yanıtı üzerine Karaca, “Burası özel mülk, çık dışarı. Sen bir yevmiyenin peşinde koşan adamsın” ifadelerini kaydederek sendika başkanını alandan uzaklaştırmaya çalışmıştı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI SORULDU

Mehmet Türkmen’e, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınırken sosyal medya paylaşımları üzerine sorular sorulduğu kaydedildi. “Suç işlemeye tahrik” ve “İş ve çalışma yaşamının ihlali” suçlamasıyla ifadesi alınan Türkmen’e, “‘9 Şubat 2025 saat 12:45 tarihli hava buz gibi. Saat 00:40 Şireci ayakta! Direnenler de var bu havalarda. Şubat’ı ısıtanlar, geceyi aydınlatanlar. Şireci işçileri patrona ait Sırma Hali Fabrikası’nın işçilerine sesleniyor: Sırma dışarı! Başpınar uyuma, ekmeğine sahip çık’ şeklindeki paylaşımda çağrınız amacı nedir?” sorusu yöneltildi.

BARO BAŞKANININ DURUŞMAYA GİRMESİ ENGELLENDİ

Türkmen’in ifadesi alınırken yanına girmek isteyen Gaziantep Barosu Başkanı Bülent Duran ise içeriye alınmadı. Duran avukatların ifadeye alınmamasıyla ilgili, “Bunun muhatapları var, bu bir talimattır, bu bir emirdir. Buradan bir tutuklama kararı çıkacak. Buradan hak ve özgürlüklere yönelik, bu ülkedeki tüm örgütlenme hakkını korumak görevimiz var. Hukuk tektir. Kanun tektir. Kanun yorumlanırken kişiye, makama göre yorumlanmaz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden korumak için çalışıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Trump, Arap ülkesi müttefikleri için koskoca körfezin adını değiştirecek

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ziyareti sırasında “Basra Körfezi” yerine “Arap Körfezi” adını kullanacaklarını açıklamaya hazırlanıyor. İran’ın sert tepki gösterdiği bu adım, Washington’un Arap müttefikleriyle yakınlaşma hamlesi olarak görülüyor.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…