Kenarda altını olan paraya para demeyecek. Uzman isim yükseleceği seviyeyi açıkladı

Altın fiyatları ABD’den gelen ters rüzgarla beraber düşüş trendini devam ettiriyor. Ons altın 2300 dolar psikolojik desteği civarında dengeli giderken altın gram fiyatı 2400 TL seviyesini gördü.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasındaki aşağı yönlü hareketlenme sonrası altın hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu.

GÖZLER FED’E ÇEVRİLDİ

İslam Memiş, yaptığı konuşmada, bu haftanın çok kritik olduğunu, Altın fiyatlarında geçen hafta başlayan bu düşüşün sürpriz olmadığını, Ons altının 2293 dolar seviyesine kadar gerilediğini ifade etti.

“ONS ALTIN İÇİN 2280-2340 DOLAR ARALIĞINI TAKİP EDECEĞİZ”

Şu anda ons altının 2304 dolar seviyesinde olduğunu belirten Memiş, 2280-2340 dolar aralığını takip edeceklerini, ABD enflasyonunun büyük bir ihtimalle yüzde 3,1 olarak açıklanacağını, Fed de faizlerde bir değişikliğe gidilmeyeceğini ifade etti.

2024 SONU ONS ALTIN BEKLENTİSİ…

Kısa vadede 2280-2340 dolar aralığını takip edeceklerini söyleyen Memiş, “Buralar çok kalıcı olmaz yıl sonu 2600 dolar beklentim devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İŞTE GRAM ALTIN BEKLENTİSİ

İçerde doların stabil olması nedeniyle gram altının ons altını takip etmeye devam ettiğini belirten Memiş, Gram altının Kapalıçarşı’da 2420 TL olduğunu, normal kuyumcularda ise 2380-2450 TL aralığını takip ettiğini, kısa vadede bu bant aralığının geçerliliğini koruyacağını söyledi.

“O TARİHTE TREND BAŞLAYACAK”

Memiş, Temmuz ayı itibariyle gram altında yükseliş beklentisinin devam ettiğini, bu yıl sonunda 3000-3500 TL öngörüsünün devam ettiğini belirtti.

DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI

Bu düşüşlerin bir alım fırsatı olduğunu belirten Memiş, 9 günlük resmi bayram tatili dolayısıyla iç piyasaların kapalı olduğunu, dışsal etkenlerin daha çok takip edileceğini, yine gerginliklere ve sürprizlere karşı da hazır olmamızı ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx