Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ihracatçılara müjde: Pazartesi’den itibaren geçerli olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde TİM 31. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada; ihracatçıların döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40’tan yüzde 30’a indirdiğini belirterek yeni düzenlemenin Pazartesi gününden itibaren başlayacağını belirtti.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

“İhracatın şampiyonları olarak ödül alacak tüm firmalarımızı tebrik ediyorum. Bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir.

Sizlerin nezdinde ihracatçılarımızın her birine Türk Malı damgası taşıyan ürünlerimizi dünyanın dört bir yanına ulaştırdıkları için teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar sizlerle yol yürümekten büyük şeref duyduk. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak kapımızı sizlere hep açık tuttuk.

Sorunlarınıza kalıcı çözümler bulmak için gayret ettik. Siz yeni pazarlar aradınız biz de sizlerin yolunu açtık. Hemen her yurt dışı ziyaretimize sizlerin de iştirak etmesini sağladık.

Ülkemiz ve dünyanın geri kalanı arasında ticari köprüler kurduk. 2002’de bir haftada yaptığımız ihracatı artık bir günde gerçekleştiriyoruz. İhracat yapmayan ilimiz kalmadı.

İhracat, Türk ekonomisinin lokomotifidir. İhracat, Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak en kestirme yoldur. Türkiye, ihracat yaparak büyümek zorunda olan bir ülkedir.

Sizler çabalarınızla Türkiye’nin tanıtımına, Türk ürünlerinin küresel birer markaya dönüşmesine de imkan sağlıyorsunuz. Kimsenin bütün bu emekleri heba etmesine izin veremeyiz.

Türkiye’ye inandığınız, güvendiğiniz, potansiyelini değerlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Halkımızla, iş dünyasıyla, reel sektörle arasına mesafe koyanlarla hiç kimse kusura bakmasın biz de aramıza mesafe koymaktan çekinmeyiz.

Türkiye’nin dış ticarette yazdığı başarı hikayesini yalnızca biz değil, rakamlar da çok net bir şekilde söylüyor.

Mayıs ayı itibarıyla yıllıklandırılmış ihracatımız 260,1 milyar dolar ve bir önceki yıla göre yüzde 2,3 artışla yine rekor kırdı. İthalatımızdaki düşüş eğilimi mayıs ayında da devam etti. İthalatımız mayıs ayında yıllık bazda yüzde 10,3 oranında geriledi. 24,1 milyar dolarlık mayıs ayı ihracatımız, tarihin en yüksek mayıs ayı ihracat değeri olarak kayıtlara geçti.

Bir müjdemiz var. ihracatçılarımız için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40’tan yüzde 30’a indirdik. Düzenleme Pazartesi’den itibaren geçerli olacak. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx