Boston Celtics 18’inci kez NBA şampiyonu

NBA Finalleri’nin beşinci maçında Boston Celtics, kendi sahasında Dallas Mavericks’i 106-88’lik skorla yenerek seriyi 4-1 kazandı, şampiyon oldu. NBA’de 16 yıl aradan sonra tekrar şampiyon olan Celtics, 18’inci kez aynı başarıyı elde etti. Böylelikle NBA tarihinin en çok şampiyon olan takımı unvanını da ele geçirdi.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

TD Garden’da oynanan karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf Boston Celtics’in sahibi oldu. Celtics, maça 9-2’lik bir başlangıç ​​yaparken, Mavericks buna karşılık yedek oyuncularda 3 sayılı isabetlerle oyunda tutunmaya çalıştı. Çeyrek sonlarına kadar başa baş geçen skor, Celtics’in son bölümdeki 9-0’lık serisiyle değişti. Celtics, ilk çeyreği Mavericks karşısında 28-18 önde tamamladı.

Celtics, ikinci çeyrekte Jayson Tatum ve Jaylen Brown’ın liderliklerinde skor üstünlüğünü çift haneli farklarla sürdürdü. Mavericks, Celtics’in yüksek isabet yüzdeli 3 sayılı atışlarına yanıt veremezken, yıldız oyuncular Luka Doncic ve Kyrie Irving de beklenen performanslarını sergileyemedi. Çeyreğin son anlarında fark 20 sayıya kadar ulaşan Celtics, soyunmada 67-46 önde girdi. Celtics’te ilk yarıda Tatum 16 sayı ve 9 asist; Brown 15 sayı ve 4 ribaund ile oynadı. Mavericks’te ise Doncic-Irving ikilisi ilk yarıda yalnızca 14 sayı kaydetti.

Müsabakanın üçüncü çeyrekteki etkili performansını sürdüren Celtics, çift haneli skor avantajını sürdürdü. Çeyreğin 3’üncü dakika farkıyla 26 sayıya ulaşan Celtics, Mavericks’e mola verdi. Küçük bir mini seriyle dönen Mavericks, farkı azaltmayı başarsa da Celtics’in çift haneli skor avantajını devam ettirdi. Son bölümde basketlerle geçilen çeyreği Celtics, 86-67 önde tamamladı.

Maçın son bileşenlerinden Mavericks, Doncic ve Irving’in güçle farkının çalışsa da Celtics hücumunu durduramadı. Çeyreğin bitiminin 3.40 dakika kala Celtics’in farkı tekrar 26 sayıya çıkmasıyla iki takımda da yedek oyuncularını parke ettiğini öne sürdü. Karşılaşmanın son anları Mavericks’in basketlerini sahneye koysa da Celtics, rakibini 106-88 mağlup etti. Sonuç olarak Boston Celtics, final serisini 4-1 kazanarak 18’inci kez NBA şampiyonu oldu. Celtics, 2008’den sonra tekrar şampiyon olmayı başardı.

KARŞILAŞMANIN EN SKORERİ TATUM

Maçın skorer oyuncusu Jayson Tatum oldu. Tatum müsabakayı 31 sayı, 11 asist ve 8 ribauntla tamamladı. Celtics’te diğer öne çıkan isimler Jaylen Brown, Jrue Holiday ve Derrick White oldu. Brown maçta 21 sayı, 8 ribaund ve 6 asist; Tatil 15 sayı, 11 ribaund ve 4 asist; Beyaz 14 sayı ve 8 ribaund’a ulaştı. Mavericks’te ise Doncic’in 28 sayı, 12 ribaund, 5 asist ve 3 üst çalmalık performans kaybı önleyemedi.

FİNALLER MVP’Sİ JAYLEN BROWN

NBA Finalleri’nin en değerli oyuncusu Jaylen Brown seçildi. Celtics’in 27 yaşındaki All-Star oyuncusu final serisinde 20.8 sayı, 5.4 ribaund, 5 asist ve 1.6 en fazla oynama ortalamalarıyla oynadı. Brown, aynı sezon Doğu Konferansı Finalleri’nin en değerli oyuncusu seçildi.

CELTICS ARTIK EN ÇOK ŞAMPİYON OLAN TEK TAKIM

Boston Celtics, 18’inci şampiyonluğunu elde ederek berabere kaldı ve çok şampiyon olan takım oldu. Bu şampiyonluğa kadar en çok şampiyon olan takım 17’şer kez şampiyon olan Boston Celtics ve Los Angeles Lakers arasında paylaşılıyordu.

(SPOR SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx