RO-RO gemileriyle taşınan araç sayısı üç kattan fazla arttı

Türkiye Ro-Ro Taşımacılığında Öne Çıkıyor: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Ro-Ro taşımacılığı verilerini değerlendirdi. 2024 yılı verilerine göre dünyada yük taşımacılığının yüzde 88’inin deniz yolu ile yapıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dış ticaret taşımalarının ise yüzde 86’sının deniz yolu ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Deniz Yolu Taşımacılığının Ekonomimize Katkısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak dünyadaki deniz taşımacılığından daha fazla pay almak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizdeki toplam dış ticaret içindeki deniz yolunun parasal payı 2003-2024 yılları arasında 5,9 kat artarak 333,96 milyar dolara ulaştı.” açıklamasında bulundu.

Ro-Ro Taşımacılığı ve Avantajları

Ro-Ro taşımacılığı, tekerlekleri üzerinde kendi imkanları ile hareket ettirilebilecek yüklere ve özel gemilere yönelik taşımacılık modu olarak karşımıza çıkıyor. Bakan Uraloğlu, Ro-Ro taşımacılığının karayoluyla uluslararası eşya taşımacılığımıza yeni çıkış yolları ve güzergahlar sunduğunu belirtti.

2003 yılına göre yurt dışı bağlantılı Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısının 22 yılda üç kat artarak 706 bin 387’ye ulaştığını ifade eden Bakan Uraloğlu, bu taşımaların büyük bir kısmının Avrupa, Akdeniz ve Karadeniz bağlantılı hatlarda gerçekleştiğini vurguladı.

Gelişen Trend: Ro-Ro Taşımacılığında Artış

2025 yılı Nisan ayı itibariyle Türkiye’nin 28 aktif Ro-Ro hattında faaliyet gösterdiğini belirten Bakan Uraloğlu, “2025 yılı Ocak-Nisan döneminde yurt dışı bağlantılı düzenli Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısı geçen yıla göre yüzde 7,8 artarak 246 bin 816’ya ulaştı.” dedi.

Related Posts

Sertaç Timur Demir: Hayatı hızlı trenden izler gibiyiz

Zaman akıp gidiyor. Eskiler geçip giden zamana çok değer vermişler, çokça uyarmışlar, pişmanlıklarını özlü sözlere bu günlere taşımışlar. Zamanın akıp gitmesi ile akıp giden zamanı yaşamak ve bu seyrin farkında olmak ise günümüzde çok zor. Çünkü teknoloji zamanın önüne geçen bir hızla bizleri sürüklüyor. Çok değil 30 yıl öncesine kadar sımsıkı bağlı olunan binlerce yıllık gelenek ve görenekler bir anda unutulur oldu. Adeta üzerinden yeni bir bin yıl geçmiş gibi. Peki ne oldu? İnsan nasıl bu kadar

2025’in ilk çeyrek kârı: 3.1 milyar TL

Turkcell, 2025 yılı birinci çeyrek operasyonel ve finansal sonuçlarını açıkladı. Turkcell’in konsolide gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12.7 oranında artarak 48 milyar TL oldu.

ATM’lerin bilinmeyen 7 özelliği: Bu işlemler şubeye gitmeden yapılıyor

Türkiye genelinde yaygın olarak kullanılan ATM’ler, sadece para çekmekle kalmıyor birçok bankacılık işlemini tek tuşla yapmayı mümkün kılıyor. Peki, bu cihazlar hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …