SGK uzmanından kademeli emeklilik açıklaması: ‘Hükümetin oyları çok düşerse…’

SGK, Sahte Emekliliklere Karşı Yeni Önlemler Alıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son zamanlarda artan sahte emeklilik vakaları ile mücadele etmek amacıyla yeni tedbirler almaya başladı. Hileli boşanmalar ya da sahte sigortalılık usulleri ile emekli olan bireylerin tespit edilmesi durumunda, emeklilik hakları iptal ediliyor. Ayrıca, emekli maaşı almaya devam eden kişilerden, SGK tarafından yapılan usulsüzlük tespiti sonucunda ödenen maaşlar geri isteniyor.

SGK, sahte emekli olan bireylerden yapılan ödemeleri 10 yıl geriye dönük olarak ve faiziyle birlikte geri talep ediyor. Öte yandan, usulsüz faaliyetler nedeniyle SGK, savcılığa suç duyurusunda bulunma yoluna da gitmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında sahte emeklilik konusunda açıklamalarda bulundu. Işıkhan, “Geçen yıl 1 milyona yakın risk analizine dayalı denetim gerçekleştirdiklerini” belirterek, “Sadece hileli boşanmalar üzerinden yapılan incelemelerde 9 bin sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığı tespit edildi. 7 bin 400’ü ile ilgili ödenen rakamların faiziyle geri alınması için işlem başlattık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Kademeli Emeklilik Gündemde Mi?

EYT düzenlemesinden sonra birçok vatandaşın beklentisi kademeli emekliliğe doğru yönelmiş durumda. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdursun, “Şu anda AK Parti EYT yasasını çıkardığına pişman. EYT çıkmamış olsaydı Türkiye’de sosyal patlamalar yaşanabilirdi. AK Parti pişman oldu. Kademeli emeklilik bekleyenler için zor bir süreç” ifadelerini kullandı.

Kademeli Emeklilik İhtimali Üzerine Erdursun’un Değerlendirmeleri

“Kademeli emeklilikle ilgili 2025-2027 yılları arasında herhangi bir gelişme beklemiyorum. Seçime yaklaşırken hükümetin oyları düşerse ve panik olursa belki bazı adımlar atılabilir. Ancak kısa vadede kademeli emeklilik konusunda umutlu değilim. Hükümet şu anda kıt olan kaynaklarını kullanarak böyle bir politika uygulamaz” diye ekledi Erdursun.

Related Posts

ATM’lerin bilinmeyen 7 özelliği: Bu işlemler şubeye gitmeden yapılıyor

Türkiye genelinde yaygın olarak kullanılan ATM’ler, sadece para çekmekle kalmıyor birçok bankacılık işlemini tek tuşla yapmayı mümkün kılıyor. Peki, bu cihazlar hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Bugün kritik gün: Piyasalar ABD-Çin görüşmelerine odaklandı

Bugün İsviçre’de yapılacak olan ABD-Çin müzakereleri öncesi küresel piyasalar karışık seyrediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir