Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Diş Eti Kanaması: Küçük Bir Belirti, Büyük Bir Tehlike!

Dişlerinizi fırçaladığınızda veya lavaboda fark ettiğiniz hafif kırmızılık genellikle göz ardı edilir. Ancak uzmanlar, bu ufak belirtinin ağız sağlığınız için ciddi bir uyarı olabileceğini belirtiyor.

Diş Eti Kanamasıyla İlgili Önemli Bilgiler

Diş eti kanaması genellikle diş eti iltihabının ilk işareti olabilir. Plak birikmesiyle oluşan diş eti iltihabı, diş etlerini tahriş ederek kanamaya neden olabilir. Eğer tedavi edilmezse, bu durum daha ciddi diş eti hastalıklarına yol açabilir.

Ağız Sağlığından Genel Sağlığa Etkileri

Diş eti hastalıkları sadece ağız sağlığını etkilemez, aynı zamanda kalp rahatsızlıkları, diyabet ve hamilelik komplikasyonları gibi ciddi sağlık sorunlarıyla ilişkili olabilir. Yani, ağız içinde başlayan ufak bir sorun, tüm vücut sağlığınızı etkileyebilecek büyük bir krize neden olabilir.

Yapılması Gerekenler

  • Dişlerinizi günde en az iki kez, yumuşak kıllı bir fırça kullanarak doğru teknikle fırçalayın.
  • Günde bir kez diş ipi kullanarak diş aralarındaki plak birikimini önleyin.
  • Devam eden diş eti kanaması durumunda mutlaka bir diş hekimine başvurun. Erken müdahale, ilerleyen diş eti hastalıklarını durdurabilir.
  • Dengeli beslenme ve yeterli C vitamini alımı da diş eti sağlığı için önemlidir.

Related Posts

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

Kekik suyu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte cevabı

Limon ve sarımsağı geride bırakan kekik suyu, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Doğru kullanıldığında sindirimden cilt sağlığına kadar birçok alanda doğal şifa sunuyor.

Sigara her nefeste ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Burcu Karaduman, sigara ve elektronik sigaranın ağız sağlığındaki olumsuz etkilerine dikkat çekerek “Tütün ve tütün ürünlerinin tamamı ağız ve diş sağlığında yıkıcı etkiye sahip. Sigara bırakıldıktan ilk 20 gün içinde hasar onarım süreci başlıyor” açıklamasında bulundu.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.