İş Kazalarının Artışı İş Güvenliği Uzmanlarını Yeniden Gündeme Getirdi

İş Kazaları Artışı, İş Güvenliği Uzmanlarını Gündeme Taşıdı

“İş Güvenliği Şirketleri Yeterli Denetimleri Yapıyor Mu?” Sorusu Soruluyor

İSTANBUL – Türkiye, ekonomisinin hızla büyümesiyle birlikte iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yükseldi. Ülkemizde her gün resmi olarak 172 iş kazası meydana gelirken, bu kazaların sonucunda ortalama 4 işçi hayatını kaybederken, 6 işçi de sürekli iş göremez hale geliyor. Uzmanlara göre, bu artışın en önemli sebeplerinden biri “denetimsizlik”. İş kazalarının artmasıyla birlikte, iş güvenliği denetimlerini yapmakla sorumlu olan iş güvenliği şirketleri ve uzmanları tekrar gündeme geldi.

Türkiye’nin Avrupa’da iş kazalarında birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığı araştırmalara göre ortaya çıkıyor. Uzmanlara göre her gün resmi olarak 172 iş kazası yaşanırken, bu kazaların temel nedenleri arasında ihmal, taşeronlaşma ve kar hırsı bulunuyor. İş kazalarının en büyük nedenlerinden biri ise ‘denetimsizlik’. Türkiye, rekabete dayalı sürdürülebilir bir büyüme için piyasa ekonomisinin hukuksal zeminini sağlamak üzere çeşitli mekanizmalar oluşturmuştur. Bu mekanizmalar arasında, işyeri güvenliği, iş güvenliği ve işçi güvenliği konularında yetkilendirilen, denetleme görevini üstlenen şirketler ile iş güvenliği uzmanları yer almaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde, güvenlik önlemleri alınmayan işçilere dair haberler sıkça medyaya yansımaktadır. Bu durum, iş kazalarını ve işçi ölümlerini artırırken, iş güvenliği uzmanlarının görevlerini yeterince yerine getirip getirmediği konusu da tekrar gündeme gelmektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Related Posts

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

Kekik suyu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte cevabı

Limon ve sarımsağı geride bırakan kekik suyu, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Doğru kullanıldığında sindirimden cilt sağlığına kadar birçok alanda doğal şifa sunuyor.

Sigara her nefeste ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Burcu Karaduman, sigara ve elektronik sigaranın ağız sağlığındaki olumsuz etkilerine dikkat çekerek “Tütün ve tütün ürünlerinin tamamı ağız ve diş sağlığında yıkıcı etkiye sahip. Sigara bırakıldıktan ilk 20 gün içinde hasar onarım süreci başlıyor” açıklamasında bulundu.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.