SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI: Son dakika Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı ne zaman, başvuru şartları ne?

Sağlık Bakanlığı, kamuya atanmak isteyen binlerce aday tarafından yakından takip edilen 37 bin hekim dışı personel alımı hakkında son dakika gelişmeleri merak konusu. Başvurular ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler olacak soruları yoğun şekilde araştırılıyor. Sağlık teknikeri, hemşire, laborant, ebe ve diğer branşlardaki alımlarla ilgili detaylar ise dikkatle inceleniyor. Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler? İşte, detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı’nın 2025 yılı içinde gerçekleştireceği 37 bin hekim dışı personel alımı için takvim bekleniyor. Resmi başvuru tarihleri ÖSYM ve Sağlık Bakanlığı’nın duyuruları üzerinden ilan edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

37 bin personel alımı için genel başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, ilgili kadro için mezuniyet belgesine sahip olmak (ön lisans, lisans, lise düzeyinde) ve KPSS puanına sahip olmak yer alıyor.

Detaylı şartlar, başvuru kılavuzunda yer alacaktır.

Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı ne zaman

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI HANGİ ALANLARDA OLACAK?

Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı alımlar hemşire, sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım, anestezi, radyoloji, laboratuvar vb.), ebe, paramedik, tıbbi sekreter, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, biyolog gibi farklı sağlık meslek gruplarında olacak.

Hangi unvan için kaç personel alınacağı, yayınlanacak tercih kılavuzuyla netleşecektir.

Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı başvuru

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları genellikle ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınır. Başvuru süreci başladığında, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan KPSS tercih kılavuzu doğrultusunda adaylar online başvuru yapabilir. Başvuruda KPSS puanı esas alınmaktadır ve merkezi atama sistemiyle yerleştirme gerçekleştirilmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI!

Not: Başvuru ekranı aktif olduğunda, ÖSYM tarafından bir KPSS tercih kılavuzu yayımlanır ve adaylar bu kılavuz üzerinden tercihte bulunabilir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

Kekik suyu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte cevabı

Limon ve sarımsağı geride bırakan kekik suyu, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Doğru kullanıldığında sindirimden cilt sağlığına kadar birçok alanda doğal şifa sunuyor.

Sigara her nefeste ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Burcu Karaduman, sigara ve elektronik sigaranın ağız sağlığındaki olumsuz etkilerine dikkat çekerek “Tütün ve tütün ürünlerinin tamamı ağız ve diş sağlığında yıkıcı etkiye sahip. Sigara bırakıldıktan ilk 20 gün içinde hasar onarım süreci başlıyor” açıklamasında bulundu.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.