Şeref Malkoç: İnşallah toplumun bütün kesimlerinin taleplerini karşılayacak bir anayasa inşa ederiz

Eski Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: ‘İnsan Hakları Esas Alan Katılımcı Bir Anayasa İnşa Etmek İstiyoruz’

ESKİ Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Temennimiz ve arzumuz, inşallah toplumun bütün kesimlerinin taleplerini karşılayacak, Türkiye’nin sorunlarını çözecek, Cenabıallah’ın eşrefi mahlukat olarak yarattığı insanı esas alacak, insan haklarını esas alan, hak ve hürriyetleri koruyan, hukuku üstün tutan, hakkaniyet ve adaletten yana olan katılımcı bir anayasa inşa ederiz” dedi.

Samsun’da Sivil Anayasa Yolculuğu Projesi Tanıtıldı

Samsun’da İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) tarafından hazırlanan, Türkiye’nin Sivil Anayasa Yolculuğu Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım programına Eski Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, eski Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve diğer birçok önemli isim katıldı.

Eski Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye’nin uzun anayasa tarihine dikkat çekerek, “Bugün gelinen nokta itibariyle temennimiz, arzumuz, isteğimiz şu. İnşallah toplumun bütün kesimlerinin taleplerini karşılayacak, Türkiye’nin sorunlarını çözecek, insan haklarını esas alan, hak ve hürriyetleri koruyan, hukuku üstün tutan, hakkaniyet ve adaletten yana olan katılımcı bir anayasa inşa ederiz” şeklinde konuştu.

‘Yeni Anayasayı Muhalefetin İstemesi Gerekiyor’

Yeni anayasanın muhalefet partileri tarafından daha çok istenmesi gerektiğini belirten Malkoç, “Yeni anayasanın aslında muhalefet partilerinin daha çok istemesi gerekiyor. Yeni anayasa istememesi lazım. Çünkü tıkandığı noktalarda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarıyor, işi çözüyor. Uygulamada yetkileri geniş. Burada anayasayı kimin istemesi gerekir? Muhalefette olanların istemesi lazım” dedi.

‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi İle Devlet Krizleri Önlenmiştir’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye için isabetli olduğunu vurgulayan Şeref Malkoç, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’de çok isabetli olmuştur. Eksiklikleri mutlaka düzeltmeliyiz. Bir defa hükümet krizlerini önlemiştir. İstikrar sağlanmıştır. 21’inci yüzyıl hedeflerine en uygun sistemimiz budur” şeklinde konuştu.

Programın sonunda soru-cevap bölümü gerçekleştirildi.

Haber – Kamera: Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden korumak için çalışıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Trump, Arap ülkesi müttefikleri için koskoca körfezin adını değiştirecek

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ziyareti sırasında “Basra Körfezi” yerine “Arap Körfezi” adını kullanacaklarını açıklamaya hazırlanıyor. İran’ın sert tepki gösterdiği bu adım, Washington’un Arap müttefikleriyle yakınlaşma hamlesi olarak görülüyor.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir