Avusturya’da, İsrail’in alıkoyduğu Filistinli doktor Ebu Safiye için dayanışma gösterisi

Filistin Destekçileri, Dr. Hüsam Ebu Safiyye’nin Serbest Bırakılması İçin Viyana’da Gösteri Düzenledi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Filistin destekçileri, İsrail ordusu tarafından alıkonulan Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Dr. Hüsam Ebu Safiyye‘nin serbest bırakılması için gösteri düzenledi. Başkentin tarihi meydanlarından Aziz Stefan Katedrali önünde toplanan Filistin destekçileri, Filistin bayraklarının yanı sıra “Özgür Hüsam Ebu Safiyye”, “Filistinli sağlık çalışanlarıyla dayanışma içindeyiz” yazılı pankartlar açtı.

Gösteride konuşan Avusturyalı aktivist Michael Pröbsting, Filistinli doktor Ebu Safiyye’ye destek olmak için bu gösterinin düzenlendiğini, Ebu Safiyye’nin Filistin direnişinin insani yönünün en önemli sembolü haline geldiğini söyledi.

Pröbsting, Filistin halkının 450 günden fazla bir süredir İsrail ordusu tarafından düzenli olarak katledildiğini, buna karşı Ebu Safiyye gibi cesur insanların saldırılarda yaralanan Filistinlileri kurtarmak için mücadelelerinden vazgeçmediklerini anlattı.

Ebu Safiyye’nin Filistin direnişinin cesaretini temsil ettiğini, onlarca Filistinli doktor, hemşire ve sağlıkçının canlarını feda etmeye hazır olduklarını vurgulayan Pröbsting, şunları kaydetti: “Ebu Safiyye, İsrail’in terörizmini gösteren bir sembol oldu. Bugüne kadar gözaltında tutulan Ebu Safiyye’nin avukatla görüşmesine İsrail izin vermedi. Büyük olasılıkla diğer Filistinli doktorlar gibi o da işkencelere maruz kaldı ve daha önce alıkonulan Filistinli doktorların başına geldiği gibi Ebu Safiyye de öldürülme tehdidiyle karşı karşıya. Doktor Hüsam Ebu Safiyye’nin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”

450 gündür süren “İsrail terörüne” rağmen Filistin direnişinin yıkılmadığını belirten Pröbsting, “Direniş ölmedi ve bizler mücadeleye devam ediyoruz. Bizim destek gösterilerimiz hem burada hem de dünya geleninde devam ediyor.” diye konuştu.

İsrail ordusu, 27 Aralık 2024’te Kemal Advan Hastanesi’ni kuşatma altına alarak sağlık personelini ve yaralıları zorla dışarı çıkarmış, baskın düzenlediği hastanenin bazı bölümlerini ateşe vermişti.

Gazze’deki Filistin hükümeti, hastanenin müdürü Ebu Safiyye ve sağlık personelinin İsrail tarafından alıkonulduğunu duyurmuş, akıbetleriyle ilgili bilgi verilmesini istemişti. (AA)

Related Posts

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden korumak için çalışıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Trump, Arap ülkesi müttefikleri için koskoca körfezin adını değiştirecek

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ziyareti sırasında “Basra Körfezi” yerine “Arap Körfezi” adını kullanacaklarını açıklamaya hazırlanıyor. İran’ın sert tepki gösterdiği bu adım, Washington’un Arap müttefikleriyle yakınlaşma hamlesi olarak görülüyor.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir